Rozšiřující podložky Je zde 2540 zboží.

Každé alu kolo má svoje ET, které udává jeho zális (tj. jak moc je zapuštěno dovnitř vozidla). Laicky řečeno, čím vyšší je hodnota ET, tím více je kolo schováno do blatníku vozidla. Příliš schovaná kola pak ale s sebou přináší několik nevýhod.

Například čím více jsou kola utopená, tím menší je rozchod kol, který zaručuje stabilitu vozidla zejména v zatáčkách - tj. vůz se stane nestabilním. V neposlední řadě extrémně vysoké ET může způsobit i dření pneumatik o pružiny, a zároveň není ani příliš esteticky hezké.
Pro všechny tyto nevýhody tu je ale řešení - rozšiřující podložky. Podložka, která se umísťuje mezi náboj a kolo, totiž podkládá alu kolo a vysouvá jej ven a tím snižuje ET. Se zmenšujícím se ET se poté logicky zvyšuje rozchod kol a kola se vysouvají směrem z blatníku. Vozidlo je díky tomu stabilnější a v neposlední řadě vypadá i mnohem lépe.
Podložky se jednoduše řečeno umisťují pod alu kola kvůli optimalizaci ET kola.

Rozdělení podložek

Při použití rozšiřujících podložek je nutné prodloužit i šrouby alu kol, standardní šrouby by již nestačily. Konkrétně je potřeba si pořídit šrouby, jež jsou delší o délku podložek. Nevíte si rady? S výběrem vhodných šroubů vám rádi pomůžeme.

Pokračovat...