Sportovní tlumiče Je zde 1082 zboží.

Sportovní tlumič je nedílnou součástí každého sportovního podvozku, jež společně se sportovní pružinou tvoří certifikovaný komplet. Základní vlastností sportovního tlumiče je upravená charakteristika tlumení, jež je lépe přizpůsobená chování sníženého vozu, a zkrácená pístnice určená na vytlumení chodu zkrácené sportovní pružiny.

Sportovní tlumiče sedí bez úprav

Sportovní tlumič je svým uchycením a instalací náhradou za klasický sériový tlumič, od něhož se téměř neliší svou konstrukcí. Například horní i spodní uchycení je zcela stejné, tlumič tudíž bude sedět bez úprav. Jediným konstrukčním rozdílem tak zůstává, že sportovní tlumič se od toho sériového liší délkou pístnice, případně polohou oka na tyčce stabilizátoru. Kvalitní sportovní tlumiče se vždy používají se sériovým horním uložením, jako prachovku a doraz je pak možné použít klasické sériové prachovky a dorazy, jež ale doporučujeme ještě zkrátit dle požadované délky.

Stavitelné sportovní tlumiče

Výrobce TATechnix nabízí pro vybrané modely aut tlumiče, které mají posuvnou misku pružiny, díky níž je možné ovlivňovat výšku vozidla. Nejedná se tedy o klasickou konstrukci výškově stavitelného podvozku, nýbrž o sportovní stavitelné tlumiče s pohyblivou miskou.

Kombinovat sportovní tlumiče a sériové pružiny není vhodné

Častým požadavkem od tunerů je zkombinování sériových pružin a sportovních tlumičů. Kombinovat sportovní tlumiče se sériovými pružinami je ale dost špatný nápad, neboť sportovní tlumiče mají zkrácenou pístnici a sériová výška pružiny by tak znamenala jejich prakticky okamžité zničení.

Sportovní tlumiče nemají certifikaci

Tlumiče jako takové neurčují výšku vozidla a tím pádem nemění údaje předepsané výrobcem, ani ty zapsané ve velkém technickém průkazu. Z tohoto důvodu tedy nepodléhají certifikaci. Certifikaci nicméně podléhá celý sportovní podvozek, tzn. sportovní tlumiče a sportovní pružiny jakožto celek.

Sportovní tlumiče se nakupují v sadách

Tlumič patří mezi párové zboží a vždy je nutné ho nakupovat v sadě na celou přední nebo zadní nápravu. Abyste si mohli pořídit sportovní tlumič i na vaše auto, tak jsme si pro vás připravili nabídku zvýhodněných sad sportovních tlumičů pro přední, zadní, anebo obě nápravy.

Pokračovat...