Univerzální Je zde 52 zboží.

Sportovní tlumič výfuku

Sportovní tlumič výfuku je uzavřená nádoba vyrobená z plechů, a to ať už těch ocelových, nebo nerezových. Má vstup i výstup - na jedné straně vstupují plyny z motoru, aby na druhé straně opět vystoupily. Vnitřek výfukového tlumiče je pak sestaven z přepážek, otvorů a soustavy trubek.  

Cílem této komponenty je snižovat nejen hluk vznikající prací motoru, ale též i hluk vznikající plyny proudícími výfukovým potrubím. Sportovní tlumiče výfuku jsou synonymem zejména pro koncové tlumiče, které přímo ovlivňují výstupní zvuk výfukové soustavy. 

 

Nerezové sportovní tlumiče 

Kvalitativně vyšší kategorií oproti ocelovým tlumičům je nerezový sportovní tlumič výfuku, který díky použití nerezu nevyžaduje žádnou antikorozní ochranu - sportovní tlumiče výfuku z nerezové oceli tedy nikdy nepodléhají korozi. Navíc jejich povrch je vysoce lesklý a vzhledově velmi líbivý. Nerezové tlumiče jsou také vyráběny ve variantě duplex, která má koncovky vyvedeny na obě strany nárazníku.  

 

Univerzální tlumiče výfuku 

Univerzální tlumiče výfuku zaplňují pomyslnou díru na trhu, neboť jsou vhodné pro automobily, na které se buď díly homologovat nevyplatí, nebo je to technicky problematické či drahé. Pro maximální pohodlí při montáží jsou univerzální tlumiče uzpůsobeny tak, aby je bylo možné bezproblémově uchytit a provozovat.  

Pokračovat...