Komponenty stavitelných podvozků Je zde 2108 zboží.

Výškově stavitelný podvozek je konstrukce tlumičů, pružin a stavicích matek využívaná pro snižování vozidla, která umožňuje plynulé a mechanické nastavení výšky vozidla. Laicky řečeno se stavicí matka posouvá pružinou po závitu umístěném na těle tlumiče. Takovéto posunutí matky změní polohu pružiny a s tím i výšku vozidla. Těmito slovy tedy lze popsat základní princip fungování výškově stavitelného podvozku.
Výškové stavitelné podvozky jsou unikátní tím, že díky nim lze provést nastavení výšky vozidla v plném rozsahu jeho možností. Jejich využitím pro změnu nastavení výšky podvozku tak například dokážete předejít dření kol, a to zejména při použití nestandardně velkých ALU kol.

Nastavitelné snížení podvozku až o 70 mm

Stavitelné podvozky standardně pracují v rozsahu zhruba od 20 mm snížení (výchozí hodnota) až po snížení o cca 70 mm. Tento rozsah je udán v TÜV certifikátu podvozku, ovšem reálně může být ještě větší. Proto vám doporučujeme, abyste se prodejce vždy dotazovali ke každému podvozku zvlášť, neboť nastavení a rozsah snížení se dle typu podvozku může mírně lišit.

Řada TATechnix a řada Tuningart

Výškově stavitelné podvozky od německého výrobce Tuningart Handels jsou nabízeny v řadách TATechnix a Tuningart. Od sebe je rozeznáte podle barvy pružin - vyšší řadu TATechnix poznáte dle červených pružin, zatímco nižší řada Tuningart má pružiny modré. Rozdíl mezi řadami je též v kvalitě vnějších dílů a vnitřních náplní.

Certifikace TÜV

Stavitelné podvozky z řad TATechnix i Tuningart jsou certifikovány TÜV certifikací. Ta nejen že definuje podmínky montáže, ale zároveň zaručuje kvalitu a standardizaci tímto certifikátem opatřených dílů. Máte tedy jistotu, že se jedná kvalitní podvozky. A to je u podvozků obzvláště důležité, neboť u nich je kvalita klíčová zajištění bezpečnosti a dobrých jízdních vlastností vozidla.

Váhové limity

Váhové limity jsou klíčové při výběru vhodného stavitelného podvozku, udávají totiž, do kdy bude podvozek schopen bez problémů plnit svou roli. Zkontrolovat je nutné zejména horní hranici váhového limitu vozidla, neboť stavitelné podvozky jsou konstruovány pro široké rozpětí motorizací, a zejména u extrémních motorů tak může být váhový limit podvozku nedostatečný.

Náhradní díly a komponenty

Výškově stavitelné podvozky TATechnix a Tuningart jsou unikátní mimo jiné i tím, že jejich výrobce nabízí kompletní škálu náhradních dílů pro své podvozky. Ani po čtyřech letech a 100 tisících ujetých kilometrů, kdy se typicky začínají objevovat první problémy s některými komponentami, tak není nutné měnit celý podvozek, nýbrž si stačí pouze přikoupit náhradní díly. Můžete si dokoupit tlumiče, pružiny, matky a i celé persony stavitelných podvozků, zkrátka vše potřebné.

Pokračovat...