Výškově stavitelné podvozky Je zde 2190 zboží.

Pojmem výškově stavitelný podvozek se označuje tuningová konstrukce tlumičů, pružin a stavicích matek, která umožňuje plynulé mechanické nastavení výšky vozidla. Laicky řečeno se jedná o matkou posunovanou pružinu po tlumiči. Abychom byli konkrétní, tak posunem matky se posunuje výška misky pružiny, díky čemuž dochází ke snížení, nebo zvýšení polohy pružiny, v důsledku čehož se zvyšuje, nebo snižuje celé vozidlo - toto je tedy základní princip fungování výškově stavitelného podvozku.

Hlavním cílem je snížení, nikoliv zvýšení podvozku

Výškově stavitelný podvozek upravuje výšku automobilu směrem dolu, a ne směrem nahoru, jak se mnozí chybně domnívají. Výchozí výškou takovéhoto podvozku je pak snížená hodnota, Nejčastěji takovéto podvozky mívají nejvyšší výchozí výšku (sníženou hodnotu) -30 mm. Od této výchozí výšky je poté možné plynule nastavit snížení až do rozsahu -70mm a více. Maximální možné snížení je definováno dle certifikace TÜV, každý podvozek má tím pádem pevně daný rozsah snížení dle konstrukce náprav vozidla a konstrukce podvozku.

Extrémně snížené DEEP podvozky

DEEP stavitelé podvozky jsou výškově stavitelné podvozky vycházející z konstrukce klasických stavitelných podvozků, akorát s tím rozdílem, že jsou projektovány pro extrémní snížení vozu. Jednoduše řečeno, tam kde klasické stavitelné podvozky končí, tam řada DEEP teprve začíná! Tyto podvozky totiž dokáží automobil snížit až na samotný limit jeho konstrukčních možností.

Náhradní díly a komponenty pro stavbu vzduchových podvozků

Ke všem stavitelným podvozkům TATechnix, podvozkům řady DEEP samozřejmě nevyjímaje, lze sehnat náhradní díly ve formě samostatně či v sadách prodávaných komponent. Takto si můžete zakoupit třeba náhradní pružiny, tlumiče či osazené kompletní persony. TATechnix jako jediný z výrobců nabízí možnost vyřešit vadnou komponentu výměnou za novou. Obrovskou výhodou je tato možnost pro přestavby na vzduchové nebo jiné konstrukce. Není tedy divu, že díky této možnosti je TATechnix dlouhodobě nejvíce používanou značkou komponent pro přestavby na vzduchové podvozky.

Jak zvýšit nápravu vzduchového podvozku? Pomocí lift kit sady!

Lift kit sady umožňují vzduchovým měchem zvýšit nápravu vzduchového podvozku. Tato praktická možnost se hodí zejména pro majitele aut s extrémně sníženými DEEP podvozky. Tyto kity lze snadno „plug and play“ nainstalovat na stavitelné podvozky a umožnit jim přejezd vyšších překážek i při jejich maximálním snížení. Díky nim už nebude problémem přejíždění retardérů ani s tím nejnižším nastavením DEEP podvozku.

Pokračovat...

Informace o kategorii Výškově stavitelné podvozky

Kategorie výškově stavitelných podvozků TATechnix zahrnuje klasické vyškově stavitelné podvozky vyšší řady tzv. červené TATechnix podvozky, tzv. modré Tuningart podvozky, extrémně snížené podvozky řady TATechnix DEEP, LifKit sady pro hybridizaci výškově stavitelných podvozků včetně podvozků DEEP a náhradní díly / jednotlivé komponenty všech řad výškově stavitelných podvozků. Vysoká kvalita, certifikace TÜV a velmi přijatelná cena dělá z podvozků TATechnix jedničku na trhu. V rámci našeho specializovaného autoservisu montujeme tyto podvozky s nadšením díky kladným odezvám zákazníků. Základem spokojenosti zákazníka je montáž bez chyb s dostatečnmi znalostmi a vybavený autoservis.