Výfuky Je zde 147 zboží.

Kompletní sady sportovních výfuků zahrnující vše od svodů až po koncový tlumič jsou sety, jež dokáží ve vozidle plně nahradit sériové výfukové potrubí. Jejich cílem je zlepšit vyplachování motoru při vylepšení zvukových vlastností, které ale v případě homologovaných sad musí být zcela v souladu s hlukovými normami. Homologované výfuky využívají horní limity těchto norem. Zásluhou toho jsou zvuky výfuku hrubší, ale nejsou extrémně hlasité až rušivé. Stejně tak díky využití norem tyto výfuky optimalizují průtok výfukových plynů, čímž lze dosáhnout zlepšení vymývání válců motoru - tento benefit se kladně projeví na výkonu vozidla. Benefitem je rovněž sportovní zvuk výfuku, který graduje ve vysokých otáčkách.

Homologace výfuku

Výfuky jsou homologovány Evropskou homologací, která je jednoduše zapsatelná do velkého technického průkazu (dle kódu homologace). Homologace je průkazným ověřením, že výfuk splňuje základní hlukové normy. Pro ideální vlastnosti jsou výfuky optimalizovány na hranu normy, kde je zaručen kompromis mezi maximálním výkonem motoru a sportovním zvukem výfukové soustavy.

Nerezové výfuky

Sady nerezových výfuků využívají jako základní materiál nerez, proto jsou z hlediska koroze v uvozovkách nesmrtelné. Samozřejmě nesmrtelné s nadsázkou, protože koroze není jediným prvkem opotřebení výfuku. Nicméně proti korozi, která ohrožuje většinu výfuků, jsou nerezové výfuky dokonale chráněny právě použitím nerezového materiálu. Krom delší životnosti je benefitem takového výfuku i krásný vysoce leštěný vzhled.

Duplexní výfuky

Jistě jste někdy narazily na auto, které mělo dvě koncovky výfuku - charakteristické jsou zejména pro výkonné víceválcové vozy. Takový pohled je doslova pastvou pro oči. Nicméně v naší nabídce naleznete duplexní výfuky i pro vozidla, na která se standardně dvojité koncovky nemontují. Díky tomu je možno tímto estetickým prvkem obdařit i na méně výkonná vozidla. Duplexní výfuky navíc zásluhou poklesu odporů procházejících spalin nabízejí poměrně krásnou a pestrou škálu zvukového projevu, tolik typickou pro duplexní výfukové potrubí. Tyto výfuky jsou tedy lahodou jak pro oči, tak i uši.

Nerezové závodní výfuky

V kategorie závodních výfuků hraje prim jediné - dbá se na optimalizaci výkonu bez ohledu na splnění homologačních norem. Díky tomu jsou tyto výfuky přizpůsobeny na míru zákazníkům, kteří upřednostňují maximální výkon motoru nad čímkoliv jiným.

Pokračovat...