Horní uložení Uniball Je zde 108 zboží.

Horní uložení uniball vylepšuje funkci klasického horního uložení a zároveň řeší problémy vznikající při snižování vozidla. Konkrétně řeší situaci, kdy při snížení vozu výškově stavitelným nebo sportovním podvozkem dojde ke změně odklonů, jež následně není možné srovnat při nastavování geometrie, protože jsou již mimo rozsah nastavení. V takovém případě přichází na řadu použití pomocníka ve formě nastavitelného horního uložení uniball.

Díky nastavení odklonů pomocí tohoto horního uložení lze totiž dosáhnout optimálního nastavení geometrie náprav i po snížení.
Druhou nespornou výhodou horního uložení uniball je možnost dalšího snížení vozidla. Díky optimalizaci materiálů můžete vůz snížit o 10-15 mm bez nutnosti zkrácení pružin. Horního uložení uniball tak můžete využít i při extrémním snižování automobilu.

Nastavení „áček“ a „véček“

Unibally také umožňují nastavit mezi úpravci velmi populární „áčka“. Co si pod tím představit? Kola jsou v takovémto setupu vrchní hranou zapadlá, a naopak jejich spodní hrana je vysunutá. Kolo na levé a pravé straně tedy vytváří pomyslné písmeno „A“. Stejně tak lze dosáhnout i opačného tvaru, tzv. „V“.

Vzduchové podvozky a unibal

l Pro vzduchové podvozky je uniball nepsanou nutností, unibally totiž pomáhají s dosáhnutím skutečně maximálního snížení. Vozidlo bez uniballu by jen velmi obtížně klesalo až na úplné dno. To však není jediná výhoda. Vzduchový podvozek je taktéž poměrně výraznou zátěží na systém ramen, ale díky uniballu je částečně možné celému systému ulehčit optimalizováním odklonů kol.

Pokračovat...