Velurové koberečky (2) Je zde 149 zboží.

Každý moderní automobil je osazen uchycovacími prvky, které fixují autokoberce k podlaze vozu. Díky tomu je ale nezbytně nutné vždy dodržet přesný tvar koberce, jenž je udán výrobcem, a to včetně druhu uchycovacích prvků. Doba univerzálních koberečků už tak dávno skončila a dnes je jedinou akceptovatelnou verzí textilního koberečku rozměrově přesný autokoberec s uchycovacími prvky vyrobený přesně pro konkrétní model vozidla. Takový autokoberec totiž nebude klouzat po podlaze a bude plnit svojí funkci ve všech ohledech.

Velur je dnes už standardem mezi autokoberci

Autokoberce se obecně dělí na dvě základní kategorie, a to na gumové a textilní koberce. Gumové koberce jsou spíše řešením pro firmy, neboť jsou levné, případně se hojně využívají během zimy, neboť lépe snášejí roztávající sníh a vyšší zátěž. Textilní koberce jsou naopak řešením vysoce estetickým a komfortním, protože nekazí interiér vozu a ani nemají negativní vliv na pohodlí cestujících. Naopak jsou ale plošně vzato náchylnější na poškození. Právě kvůli tomu se materiálovým standardem postupem let stal velur, který v porovnání s levnými plstěnými koberečky snese i hrubší zacházení. Kvalitní velurový koberec tak bez problému vydrží i letité každodenní používání.

Jak se autokoberec vybírá?

Je to úplně jednoduché! Stačí si na základě modelu vašeho automobilu v naší nabídce vybrat vůz, který chcete osadit novými koberečky. Následně jen pohledově zkontrolovat tvar koberců a uchycovací prvky, jestli plně odpovídají realitě. Některé modely totiž v rámci své éry používaly dva druhy uchycovacích prvků, případně v průběhu let lehce změnily tvar některého z koberců.

Pokračovat...