Horní uložení Je zde 449 zboží.

Horní uložení je komponentou umožňující uložení person do karoserie, zjednodušeně řečeno je to tedy díl, který zajišťuje spojení mezi tlumiči, potažmo pružinami a karoserií. Horní uložení je tím pádem přímo spojeno s karoserií vozidla, jde tudíž o klíčový bod.

Jakou funkci v autě plní horní uložení?

Skrze horní uložení se přenášejí statické i dynamické síly z podvozku na karoserii vozidla, zároveň díky hornímu uložení je možné otáčet s koly vozu. To ale znamená i, že horní uložení přenáší velké síly a je vystaveno značnému opotřebení, a může se na něm snadno vyskytnout vada.

Konkrétně vada horního uložení se může projevovat:

- lupáním při otáčení kol
- přeskakováním pružiny
- nestabilitou vozidla na nerovnostech a v zatáčkách
- nenastavitelnou geometrií vozidla
- snížením jízdního komfortu zvýšením hlučnosti vozu

Pokud jeden z problémů zpozorujete na vašem autě, přichází čas na výměnu horního uložení. Výměna horního uložení je rovněž doporučena při každé výměně tlumiče, respektive pružiny, což ale řada lidí bohužel stále opomíjí. Dobrou zprávou pak je nicméně to, že se jedná o poměrně levnou součástku.

Chcete si koupit cenově dostupné horní uložení?

Nabízíme vám komplexní nabídku předního i zadního horního uložení. Horní uložení může být kovové, pryžové, anebo kombinované s ložiskem. Komplexní sestava horního uložení častokráte obsahuje i kombinaci všech uvedených dílů.

Horní uložení pro sportovní podvozek

Sportovní podvozky využívají ke svému fungování běžných sériových horních uložení. Námi nabízené sériové horní uložení je tím pádem možné využít na všechny námi prodávané sportovní a stavitelné podvozky, ale třeba též i na všechny vzduchové podvozky.

Horní uložení uniball

Unikátní součástí našeho sortimentu je horní uložení uniball, které umožňuje nastavení odklonů vozidla. Tato velmi specifická součástka je vhodná zejména pro stavitelné a vzduchové podvozky.

Pokračovat...